Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma nedir?

Diş beyazlatma; çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ve sararmış dişlerin rengini kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan kozmetik bir çözümdür. Estetik diş hekimliğinde kullanılan diş beyazlatma işlemi, estetik diş hekimliğindeki en önemli sorunlardan olan diş renkleşmelerini önlemeye yöneliktir.

Dişlere porselen vs. yaptırmak yerine bleaching olarak da adlandırılan beyazlatma yöntemi uygulanır ve bu işlem sonunda dişler durumuna göre 8-10 tona kadar açılır. Bleaching (diş beyazlatma) işleminde, dişin mine ve dentin tabakalarına nüfuz edilerek bu bölgelerde oluşan renklenmeler kaldırılıp, dişin rengi istenilen tona kadar beyazlatılabilmektedir.

 

Diş beyazlatma nasıl olur?

Home bleaching

Bu yöntemde; hekim ağızdan ölçü alır, bunlara uygun kalıplar hazırlanır. Hasta, bu kalıbın içerisine ilacı yerleştirerek, dişlerin üzerine takar. (En az 6–8 saat ve tercihen uykuda) İşlem, dişin rengine bağlı olarak 1–4 hafta içinde biter.

Office bleaching

Bu uygulama, muayenehanede hekim tarafından yapılan ağartmadır. Hekim diş etlerine koruyucu bir jel sürer. Sonra ilacı dişler üzerine uygular; ısı kaynağı, ışık kaynağı veya her ikisini birden kullanılarak dişlerin beyazlaması sağlanır. Yine dişlerin durumuna göre, bir veya bir kaç seansta dişler beyazlar.

Diş beyazlatma işlemi, hamile ve çocuklar hariç herkese uygulanabilir.

Her iki yöntemde etkin olmasına rağmen tercih, renklenmenin derecesine, tedavinin ne kadar çabuk sonlandırılmak istendiğine ve hekimin görüşüne bağlıdır.

 

Beyazlatılan dişler ne kadar süre beyaz kalır?

Farklı diş beyazlatma (bleaching) metotlarıyla beyazlatılan dişler bir kaç yıl beyaz kalır. Fakat bu süre kişiden kişiye değişir. Yeme-içme alışkanlıkları, sigara ve fırçalama alışkanlığı dişlerin beyaz kalma süresini etkiler.

Şu unutulmamalıdır ki, bleaching her zaman istediğiniz beyazlığı sağlamayabilir. Beyazlama oranı dişlerinizin beyazlatma işlemi uygulanmadan önceki tonuna bağlıdır ve kişiden kişiye değişir. Bu yüzden diş hekiminiz ile beklentilerinizi önceden konuşmalısınız.

Diş Beyazlatma
WhatsApp Destek Hattı